Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ»

Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Λίγες μόνο ώρες μετά την εντολή που δόθηκε να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Χάρης Δούκας δίνει τη δική του απάντηση.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά το συμβάν, ενημερώνει πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

»Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του. Υπενθυμίζεται πως εχθές συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την 28η Φεβρουαρίου του 2023, την ημέρα του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα, αυτό των Τεμπών.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά τις εκδηλώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών που οι πολίτες έγραψαν με κόκκινη μπογιά νωρίτερα έξω από τη Βουλή, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ωστόσο λίγη ώρα πριν σήμερα, οι φοιτητές στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στο σημείο και ξαναέγραψαν τα ονόματά τους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM