Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σε διαμαρτυρία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όταν ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ κατά δυνάμεων των ΜΑΤ μετά τη λήξη της πορείας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ενώ αμέσως μετά, η ένταση μεταφέρθηκε και στην πανεπιστημιούπολη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με φοιτητές και μαθητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας και εκπαιδευτικοί φωνάζοντας συνθήματα και των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM
«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Ελλάδα / «Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άνδρες είχαν φτάσει στην περιοχή για να ξαναδούν το σημείο όπου πριν λίγο καιρό είχε εντοπιστεί συντρίμμι μαχητικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε αναδείξει ο άτυχος ορειβάτης
LIFO NEWSROOM