Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ανασκόπηση στην περασμένη χρονιά και τόνισε πως το 2024 θα είναι σημαντικό για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη εκείνη της Παιδείας χαρακτηρίζοντας την ιστορική. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητικότητα, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Ήταν μια χρονιά με πολλές προσκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος κλείνει με κάποια θετικά νέα για την οικονομία της χώρας. Το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό, ο Economist, ανακήρυξε την Ελλάδα τη χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Μας οπλίζει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου της κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Η προσοχή μας στρέφεται στους συμπολίτες μας. Τον Δεκέμβριο εκταμιεύονται 700 εκατ. στήριξη στους πιο αδύναμους, χρήματα που προκύπτουν από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Από 1ης/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Να συγχαρώ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα» κατέληξε. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια στα ταξίδια της στο εξωτερικό ότι είναι εντυπωσιασμένοι έξω με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών», συμπλήρωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM