Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ανασκόπηση στην περασμένη χρονιά και τόνισε πως το 2024 θα είναι σημαντικό για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη εκείνη της Παιδείας χαρακτηρίζοντας την ιστορική. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητικότητα, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Ήταν μια χρονιά με πολλές προσκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος κλείνει με κάποια θετικά νέα για την οικονομία της χώρας. Το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό, ο Economist, ανακήρυξε την Ελλάδα τη χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Μας οπλίζει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου της κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Η προσοχή μας στρέφεται στους συμπολίτες μας. Τον Δεκέμβριο εκταμιεύονται 700 εκατ. στήριξη στους πιο αδύναμους, χρήματα που προκύπτουν από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Από 1ης/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Να συγχαρώ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα» κατέληξε. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια στα ταξίδια της στο εξωτερικό ότι είναι εντυπωσιασμένοι έξω με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών», συμπλήρωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM