ΣΤΑΣΥ: Στη δικαιοσύνη για τη στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

στασυ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων για στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά 6 σωματείων.

Νωρίτερα σήμερα, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Η προκήρυξη της στάσης εργασίας ανακοινώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σήμερα. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αναφέρουν ότι η στάση εργασίας αποφασίστηκε επειδή υπάρχουν άρθρα στη συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται, επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει και επειδή «στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία».

Μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση για την εξέλιξη της εκδίκασης και τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ελλάδα / Μάριος Διονέλλης: Απολύθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών - «Διαφώνησα ανοιχτά με τη στήριξη σε Τσίπρα»

«Είπα και έγραψα για αυτά, σε μια εφημερίδα που τα 13 προηγούμενα χρόνια, έδειχνε ανοχή στη διαφορετική άποψη» σχολίασε, χαρακτηρίζοντας την απόλυσή του «παράσημο»
THE LIFO TEAM