Νοσοκομείο Αγρινίου: 200 γιατροί κατηγορούνται για χειρόγραφες συνταγογραφήσεις

Νοσοκομείο Αγρινίου: 200 γιατροί κατηγορούνται για χειρόγραφες συνταγογραφήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται 200 γιατροί που υπηρέτησαν στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η δίκη των 200 γιατρών ορίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Οι γιατροί κατηγορούνται για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με τους γιατρούς που υπηρέτησαν μεταξύ 2018-2021 στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Στην ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών τονίζεται ότι «αν είχαμε αρνηθεί να παράσχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων και ειδικότερα του συστήματος που θα επέτρεπε το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, θα είχαμε θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, ακόμη, των ασθενών. Πάλι θα ήμασταν κατηγορούμενοι».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «αν οι Διοικούντες νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας εκφοβίσουν, τους διαβεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ευθύνες τους, που με την πολιτική τους έχουν φτάσει τα Νοσοκομεία της χώρας και το δικό μας στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 200 γιατροί κατηγορούνται για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με σκοπό να βλάψουν το κράτος και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Αγρινίου και να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος, επειδή συνταγογράφησαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «ως γιατροί εκτελούμε το καθήκον μας με βάση τους κανόνες της ιατρικής. Το “έγκλημά μας”, κατά το κατηγορητήριο, είναι ότι παραγγέλθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις για ασθενείς του νοσοκομείου χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά. Το κάναμε αυτό, για να ”ζημιώσουμε” το νοσοκομείο, αφού ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις εξετάσεις που παραγγέλλονταν μόνον ηλεκτρονικά».

Συμπληρώνεται επίσης πως «την ημέρα της δίκης όλοι οι γιατροί θα είναι στο δικαστήριο. Το νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει. Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των ασθενών. Έπεται, μάλιστα, νέα ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι θα παραπεμφθούν για το ίδιο αδίκημα. Διεξάγεται σε βάρος τους προκαταρκτική εξέταση από Πταισματοδίκη του Αγρινίου κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας».

Τονίζεται παράλληλα: «Καλή αντάμωση στο ακροατήριο. Μέχρι τότε όλοι οι κατηγορούμενοι θα συνεχίσουν να είναι πραγματικοί γιατροί, θα παρέχουν με ευθύνη τις ιατρικές τους υπηρεσίες, χωρίς να τους επηρεάζει η οργή, η αγανάκτηση, η πικρία τους. Η εμπιστοσύνη των ασθενών δεν πρόκειται να διαψευστεί από τους γιατρούς, παρ’ όλη, επαναλαμβάνουμε την πικρία τους».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM