Εγκρίθηκε η πρώτη δόση της βοήθειας

Εγκρίθηκε η πρώτη δόση της βοήθειας Facebook Twitter
0

Την αποδέσμευση 37,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε το Eurogroup μετά το επιτυχημένο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα το μεσημέρι την αποδέσμευση 35,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.

Ακόμη στην τηλεδιάσκεψη για το θέμα το Eurogroup ενημερώθηκε για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης που θα κουρέψουν και αυτούς οι οποίοι δεν συναίνεσαν σε αυτό. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης και αναμένεται η απόφαση του ISDA για το αν θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός το «κούρεμα», αν δηλαδή θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου σε όσους είχαν ασφαλίσει τα ομόλογα τους για χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο οργανισμός συνεδριάζει για να πάρει απόφαση αυτή την ώρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εν τω μεταξύ  ανακοίνωσε ότι για τα υπόλοιπα ομόλογα, που διέπονται από ξένο δίκαιο,  οι κάτοχοι των οποίων δεν συμμετείχαν στο κούρεμα, η Αθήνα έχει επεκτείνει την προθεσμία για εθελοντική υπαγωγή στο PSI μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών είχε και ένα μικρό επεισόδιο με δημοσιογράφο η οποία θεώρησε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε σε ερώτηση της για το τι θα γίνει με τα ταμεία, τα ομόλογα των οποίων κουρεύτηκαν δημιουργώντας πρόβλημα στα αποθεματικά τους αλλά και στην καταβολή συντάξεων και εφάπαξ. Ιδιαίτερα ενδεικτικό είναι το ύφος του αντιπροέδρου απέναντι στη δημοσιογράφο, ιδίως όταν προφέρει το «παρακαλώ».

Video από sakis24.blogspot.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM