Πολιτική αστάθεια στην Ισπανία: Ο Φεϊχό απέτυχε για δεύτερη φορά να γίνει πρωθυπουργός

Πολιτική αστάθεια στην Ισπανία: Ο Φεϊχό απέτυχε για δεύτερη φορά να γίνει πρωθυπουργός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, απέτυχε για δεύτερη φορά να εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας στη Βουλή και να γίνει πρωθυπουργός. 

Έτσι, ο βασιλιάς Φελίπε στην Ισπανία οφείλει να αναθέσει τη διερευνητική εντολή στο Σοσιαλιστή, Πέδρο Σάντσεθ, του οποίου το κόμμα ήρθε δεύτερο στις εκλογές.

Σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων στη Μαδρίτη, την κάτω βουλή του ισπανικού κοινοβουλίου, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό συγκέντρωσε και πάλι 173 ψήφους βουλευτών υπέρ του έναντι 177 κατά του. 

Το Λαϊκό Κόμμα κατέχει 137 έδρες στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, τις περισσότερες από κάθε άλλο κόμμα μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Αλλά ακόμη και με την υποστήριξη 33 βουλευτών από το ακροδεξιό κόμμα Vox και δύο μικρών συντηρητικών αντιπάλων, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Φεϊχό.

Ο Σάντσεθ είναι πρωθυπουργός της Ισπανίας τα τελευταία πέντε χρόνια και παραμένει μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Από τις εκλογές του Ιουλίου προέκυψε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο που αποτελείται από 350 βουλευτές από 11 κόμματα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πορεία προς την εξουσία για οποιοδήποτε από αυτά.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση έως τις 27 Νοεμβρίου, θα διεξαχθούν νέες εθνικές εκλογές στις 14 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM