Τα δύσκολα όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα το 2012. Αυτή είναι η πρόβλεψη του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον ο οποίος μίλησε σε φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ και διέβλεψε τις ζοφερές προοπτικές για την Ευρώπη και τους αυξημένους κινδύνους για την ευρωπαϊκή οικονομία, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στην ευρωζώνη.
Μάλιστα, ο κύριος Λίπτον γνωστοποίησε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2012, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι σοβαρό και σημειώνοντας ότι «χωρίς θαρραλέα δράση, η Ευρώπη θα μπορούσε να παρασυρθεί σε μία πτωτική δίνη μειωμένης εμπιστοσύνης, στάσιμης ανάπτυξης και λιγότερων θέσεων εργασίας»
Για να γίνει αποφευχθεί αυτή η προοπτική ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ζήτησε μεγαλύτερη ενοποίηση στην ευρωζώνη και μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή λέγοντας ότι θα βοηθούσε τις τράπεζες και τα κράτη και μια αύξηση της ρευστότητας.
Πολιτική /
Τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Eurovision 2026 - Α’ Ημιτελικός: Ο Akylas με το Ferto στον εθνικό τελικό
Ελένη Φουρέιρα: «Με τον Αλμπέρτο ήμασταν πέντε χρόνια σε απόσταση, δεν είναι πάντα όλα ρόδινα»
Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ
Eurovision 2026: Η εμφάνιση του Akyla στον Α' Ημιτελικό
Γιατί η Ελβετία θέλει να περιορίσει τον πληθυσμό της στα 10 εκατομμύρια;
σχόλια