Το Ιράν λέει πως είχε δικαστική εντολή για την επίθεση στο ελληνόκτητο τάνκερ

Ιράν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Διευκρινίσεις για την επίθεση από ένοπλους με σκοπό την κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν παρείχαν οι αρχές του Ιράν

Συγκεκριμένα το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως είχε δικαστική εντολή για να κινηθεί ενάντια στο τάνκερ χθες, ενώ έπλεε στα ύδατα του Κόλπου, υποστηρίζοντας πως το πλοίο είχε συγκρουστεί με ένα ιρανικό σκάφος. Πρόκειται για το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως εμπόδισε το Ιράν να καταλάβει. Η επίθεση στα τάνκερ απετράπη χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. 

Το Richmond Voyager, ένα πετρελαιοφόρο με σημαία από τις Μπαχάμες, είχε συγκρουσθεί με ένα ιρανικό σκάφος και το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε δικαστική εντολή να το συλλάβει, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRINN επικαλούμενο το Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης της Επαρχία Χορμοζγκάν του Ιράν.

Τo αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε από την πλευρά του πως έστειλε το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS McFaul για να απαντήσει σε έκκληση για βοήθεια από το Richmond Voyager στα ανοικτά της ακτής του Ομάν, στα διεθνή ύδατα. Πρόσθεσε πως οι ιρανικές αρχές ζήτησαν από το δεξαμενόπλοιο να σταματήσει και άνοιξαν πυρ, όμως το ιρανικό πολεμικό σκάφος έφυγε όταν έφθασε το McFaul.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως η σύγκρουση του Richmond Voyager με ένα ιρανικό πλοίο με επταμελές πλήρωμα προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων ενώ το ιρανικό σκάφος έβαλε νερά, και πως το δεξαμενόπλοιο δεν σταμάτησε μετά τη σύγκρουση. Ο ιδιοκτήτης του ιρανικού πλοίου ζήτησε τη σύλληψη του δεξαμενοπλοίου, μετέδωσε το IRINN.

Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron, η οποία διαχειρίζεται το Richmond Voyager, ανακοίνωσε πως το πλήρωμά του είναι ασφαλές και πως το σκάφος συνεχίζει κανονικά τον πλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM