«Είμαι ακόμη ζωντανός»- Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

«Είμαι ακόμη ζωντανός»- Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, περίπου μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Ο πάπας Φραγκίσκος ήταν χαμογελαστός, εξερχόμενος από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, χρησιμοποιώντας αμαξίδιο. «Είμαι ακόμη ζωντανός», δήλωσε σύμφωνα με ρεπόρτερ της RAI, όταν εκείνη τον ρώτησε πώς νιώθει.  

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ο ποντίφικας απάντησε «είναι τεράστιος ο πόνος». Ο 86χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο πριν από εννέα ημέρες. «Ο πάπας είναι καλά- καλύτερα από πριν- και θα αναρρώσει στο μοναστήρι του Βατικανού στο οποίο διαμένει», δήλωσε ο χειρουργός Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος έκανε την επέμβαση. 

Αυτή ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ο 86χρονος νοσηλεύεται. Επιστρέφοντας στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος σταμάτησε στη Σάντα Μαρία Ματζόρε προκειμένου να προσευχηθεί, κάτι που κάνει συνήθως κάθε φορά που γυρίζει από κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. 

Φτάνοντας στο Βατικανό, μέσω πλαϊνής πύλης κοντά στο σημείο που διαμένει, ο πάπας Φραγκίσκος βγήκε από το αυτοκίνητο προκειμένου να κάνει χειραψία με τους αστυνομικούς, ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει να κουραστεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Ο ποντίφικας είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Πορτογαλία στις 2-6 Αυγούστου και τη Μογγολία στα τέλη του ίδιου μήνα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM