Κορωνοϊός: 38 θάνατοι και 37 διασωληνωμένοι- Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι και 37 διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

H θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων των κρουσμάτων για κορωνοϊό παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ενώ καταγράφηκαν 37 θάνατοι.

Αναλυτικότερα, σε ο,τι αφορά στον ιός SARS-CoV2- για τον κορωνοϊό, αριθμός των εισαγωγών, που κατέγραψε η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ από τις 29 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου, ήταν συνολικά, 486 και παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 21% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Παράλληλα, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 15 και παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ταυτίζεται με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 37 ενώ καταγράφηκαν 38 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη (εύρος 63-97 έτη).

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (83%), ενώ ακολουθεί η XBB.1.16 (14%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 5 από τις 6 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Παράλληλα, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (sentinel) ενώ δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 68 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 370 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων 289 (78%) ήταν στελέχη τύπου Α και 81 (22%) στελέχη τύπου Β.

Για τις γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου) σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM