Εκλογές 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ορκίστηκε σήμερα πρώτη φορά βουλευτής

Εκλογές 2023: Πρώτη φορά βουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Αυξημένη κατά 19 βουλευτές είναι η κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές 2023, με τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη να, βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους, που μπαίνουν στη Βουλή για πρώτη φορά. 

Ο  πρώτος γύρος των εκλογών 2023 αύξησε την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις 41 έδρες έναντι των 22 που είχε το 2019 και ανάμεσά τους αυτή τη φορά ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, σήμερα κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, προς στιγμή δημιουργήθηκε αμηχανία στην πτέρυγα των εδράνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς δεν είχε υπολογιστεί να κρατηθούν παραπάνω έδρανα για το σύνολο των βουλευτών του κόμματος που έφθασε στους 41.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν περίπου 18 άτομα, ανάμεσα τους και ο Γιώργος Παπανδρέου, να μένουν όρθιοι μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα και να αναγκαστούν να αλλάξουν θέσεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2023: Πρώτη φορά βουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM