ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ν. Ξυδάκης: Θυρωροί της νύχτας όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη

Ν. Ξυδάκης: Θυρωροί της νύχτας όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, καταλόγισε σε μέρος των εκλογέων που επέλεξε να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη «σύνδρομο Στοκχόλμης», ενώ έκανε και λόγο περί «θυρωρών της νύχτας».

Κάνοντας μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της διαφοράς των 20 και πλέον μονάδων της ΝΔ, ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε στο Kontra πως «ίσως υπάρχει και ένα σύνδρομο σε ένα μέρος του πληθυσμού. Μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση την ομίχλη στα μυαλά, είμαστε θυρωροί της νύχτας, σύνδρομο Στοκχόλμης».

Σχετικά με την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στους νέους, ανέφερε πως «δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι τι συμβαίνει, είτε οι γονείς τους δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει». 

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του κόμματος, χρίζει μελέτης ο «κύκλος» που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή σε ποσοστά που λάμβανε το 2012, ενώ έκρινε πως ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι χαρισματικός ο ίδιος, δεν είχε στο πλάι το ικανούς «στρατηγούς». 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε σε «ανήθικη δολοφονία χαρακτήρα» του Αλέξη Τσίπρα από τις εκλογές του 2019, την οποία, όπως είπε, «δεν την πήρε σοβαρά».  

Η απάντηση της ΝΔ

Απάντηση, για τη ΝΔ έδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας πως «μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν».

«Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

«Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους» κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ