Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε αίτηση για συμμετοχή στο debate- Τα επιχειρήματα

κωνσταντοπουλου Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτηση να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

Η αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατατέθηκε στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, τη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τον πρόεδρο του ΕΣΡ και τους πολιτικούς αρχηγούς που θα μετάσχουν στο debate. 

Σε αυτή αναφέρει πως «ζητά και διεκδικεί» να συμμετάσχει στο debate ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, του κόμματος και κινήματος που «είναι καταγεγραμμένο ως το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με βάση τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές), από τις οποίες προκύπτουν και σχετικές υποχρεώσεις προβολής του κόμματος, που μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουν τηρηθεί κατ’ ελάχιστον». 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτονόητη η γυναικεία εκπροσώπηση στη συζήτηση

Επιπλέον, αναφέρει ότι ζητά τη συμμετοχή της στο debate ως η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος το οποίο συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Η γυναικεία παρουσία και εκπροσώπηση στη συζήτηση αυτή είναι αυτονόητη για μια δημοκρατική χώρα, και πρέπει να είναι αυτονόητη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και σας ζητώ να μην αποκλείσετε από την μεθαυριανή τηλεοπτική συζήτηση τη μόνη γυναικεία φωνή πολιτικού αρχηγού στις εκλογές του 2023 και τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας μας για τις θέσεις, τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας», συμπληρώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ακόμη, σημειώνει πως οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής έως τώρα έχουν ληφθεί με τη συμμετοχή των έξι κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή «τα οποία εξασφαλίζουν την δική τους συμμετοχή στο debate, αποκλείοντας τα άλλα κόμματα. Έτσι, όμως, παράγεται αντισυνταγματικό πλεονέκτημα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, και νοθεύεται κάθε έννοια “αναλογικής”, αφού η συμμετοχή καθίσταται προνόμιο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όχι δικαίωμα όλων των κομμάτων». 

Τέλος, χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» τον αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από τη διακομματική επιτροπή, γιατί «στηρίζεται στην αντισυνταγματική προϋπόθεση να έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας περισσότερους υποψηφίους από όσους είναι αναγκαίοι για να συμμετέχουμε στις εκλογές». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM