Τέξας: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο- Σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους

Τέξας: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο- Σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον οχτώ νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με πυροβολισμούς, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Άλεν του Τέξας. 

Ο δράστης περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Εννέα τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους, με συνέπεια να αυξηθεί στους οχτώ νεκρούς ο τραγικός απολογισμός. Τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τέσσερις τραυματίες φέρεται να έχουν διαφύγει τον κίνητρο. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν πελάτες να φεύγουν τρέχοντας από καταστήματα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Εκατοντάδες πελάτες και υπάλληλοι καταστημάτων απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών.

Το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο, ενώ πιστεύεται ότι ενήργησε μόνος, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην πόλη Άλεν, Μπάιαν Χάρβι. Η επίθεση έγινε στο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets, το οποίο φιλοξενεί περίπου 120 καταστήματα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας.

Μέσα στο 2023 έχουν καταγραφεί 198 περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς με πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Πρόκειται για τα περισσότερα τέτοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί αυτό το διάστημα από το 2016. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ