Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς στην παρέλαση για την ελληνική επανάσταση στο Μανχάταν

Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς στην παρέλαση στο Μανχάταν Facebook Twitter
Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας
0

Εντυπωσίασαν οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς στην παρέλασή τους στο Μανχάταν για την εκδήλωση της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας. 

Τη χθεσινή παρέλαση στην πιο διάσημη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν στην οποία συμμετείχαν και οι εύζωνες, παρά τον βροχερό καιρό παρακολουθήσαν χιλιάδες ομογενείς και όχι μόνο, για να τιμήσουν τα 202 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. 

Σχολεία, οργανώσεις, ομογενειακά σωματεία και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Το παρών στις εκδηλώσεις στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης έδωσαν μεταξύ άλλων η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η παρουσία των ευζώνων υπήρξε κάτι περισσότερο από ένα στολίδι για την γιορτή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

«Είναι  πρώτα και κύρια οι οπλίτες της επανάστασης, οι φύλακες της αξιοπρέπειας των ιερών νεκρών μας. Η καθημερινή τους πορεία είναι προς τον τάφο του άγνωστου στρατιώτη - το μνημείο του άγνώστου στρατιώτη - όπου στέκονται σε απόλυτη προσοχή, ακούγοντας τον απόηχο των Ελλήνων ηρώων των αιώνων. Γνωρίζουν καλά την ιστορία των αιώνων των δεινών που οδήγησαν στην Ανάσταση του γένους μας» ανέφερε.

Κατόπιν σε σχετική αναφορά του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τόνισε πως «Σήμερα, καθώς θα παρελαύνετε στην παρέλαση, σκεφτείτε τους αγαπημένους μας ευζώνους και την καθημερινή τους πανηγυρική πορεία προς το άλλο κενοτάφιο. Ξέρουν ότι η Ανάσταση της Ελλάδας έχει συντελεστεί. Αλλά πρέπει να την αγαπήσουν. Να προστατεύεται. Και να διατηρηθεί για τις γενιές που θα γεννηθούν. Ακολουθήστε, λοιπόν, το ευγενές παράδειγμά τους, κι ας επαναδεσμευτούμε όλοι στην υγεία, τη δύναμη και το μέλλον του Ελληνισμού στη ζωή μας»

Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς στην παρέλαση στο Μανχάταν Facebook Twitter
Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας
Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς στην παρέλαση στο Μανχάταν Facebook Twitter
Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας
Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς στην παρέλαση στο Μανχάταν Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ