Queen Symphonic

Queen Symphonic Facebook Twitter
0

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddy Mercury με 10μελή ροκ μπάντα, 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα και τους 4 τραγουδιστές – πρωταγωνιστές του "We Will Rock You" από το West End του Λονδίνου.


Μια δημιουργία του BBC που φέρνει επί σκηνής τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen, ερμηνευμένες από τους τραγουδιστές, Rachael Wooding, Jon Boydon, Peter Eldridge & Julie Stark, πρωταγωνιστές του πολυσυζητημένου ροκ μιούζικαλ "We Will Rock You", που παρουσιάζεται στο West End με τις ευλογίες του Brian May - θρυλικού κιθαρίστα των Queen. Μαζί τους, επί σκηνής, 10μελής ροκ μπάντα και η 60μελής Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων που θα διευθύνει ο βρετανός αρχιμουσικός Richard Sidwell.


Για μια και μοναδική συναυλία κάτω από την Ακρόπολη, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες των θρυλικών Queen, και να τραγουδήσει ζωντανά μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια, όπως το Bohemian Rhapsody, το We Are The Champions, το Another One Bites the Dust, το Somebody to Love.

Η παράσταση δεν είναι αφιέρωμα, αλλά μια πρωτότυπη δημιουργία που γιορτάζει τη μουσική των Queen, και δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει την κινηματογραφική πρεμιέρα του "Bohemian Rhapsody", το οποίο τελικά διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στην φετινή απονομή των Oscar, για την ερμηνεία του Rami Malek στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Μαέστρος της παράστασης είναι ο διακεκριμένος μουσικός Richard Sidwell. Ξεκίνησε την καρίερα του σαν τρομπετίστας δουλεύοντας με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Blur, ο Robbie Williams, οι Duran Duran, οι Pet Shop Boys, ο Boy George, η Shirley Bassey, και η Peggy Lee. Παράλληλα έχει εμφανιστεί σε πολλά θέατρα του West End και έχει ερμηνεύσει σε αναρίθμητα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά shows.

Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Glastonbury, Roskilde, Benicassim και T In The Park. Ο Richard Sidwell συνεχίζει την καριέρα του ενορχηστρώνοντας και διευθύνοντας από μικρές ορχήστρες δωματίου, μέχρι τζαζ bands και μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες. Ως ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας έχεις συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα της παγκόσμιας μουσικής όπως οι Katherine Jenkins, Will Young, Scott Walker, Shirley Bassey, Sarah Brightman και με μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου όπως η BBC Concert Orchestra και η BBC Big Band.


Στην συναυλία συμμετέχει 10μελής ροκ μπάντα με κορυφαίους βρετανούς μουσικούς, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου κιθαρίστα Adam Martin.


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1996 και από τότε διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών δραστηριοτήτων της χώρας, παρουσιάζοντας σημαντικές παραγωγές και επιτελώντας κοινωνικό έργο μέσα από πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα.


Την ορχήστρα έχουν διευθύνει καταξιωμένοι μαέστροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Λουκάς Καρυτινός, Βύρων Φιδετζής, Νίκος Χριστοδούλου, Νίκος Βασιλείου, Μύρων Μιχαηλίδης, Μίλτος Λογιάδης, Άλκης Μπαλτάς, Γιώργος Μπαλατσινός, Νίκος Αθηναίος, Νίκος Τσούχλος, Marcello Rota, ενώ έχουν συμπράξει μαζί της διακεκριμένοι σολίστ, όπως οι: Julia Rutigliano, Γιώργος Δεμερτζής, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Βασίλης Καβάγιας, Χριστίνα Πουλίτση, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Σόνια Θεοδωρίδου. Οι τρεις μόνιμοι αρχιμουσικοί της ορχήστρας είναι οι: Ελευθέριος Καλκάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Ανδρέας Τσελίκας.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιώ Πυργάκη (1939-2021) : «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

Μουσική / Φιλιώ Πυργάκη: «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

«Λέω κουράστηκα, αλλά μόλις ανέβω εκεί πάνω στο παλκοσένικο γίνομαι αλλιώτικος άνθρωπος». Η κορυφαία των Ελληνικών πανηγυριών, που πέθανε σαν σήμερα το 2021, είχε μιλήσει στη LIFO για μιαν Ελλάδα που υπνοβατεί στο DNA μας.
M. HULOT
Fotis Benardo: «Εξάγουμε πολιτισμό, αλλά στην Ελλάδα δεν μας το αναγνωρίζουν»

Μουσική / Fotis Benardo: «Κανένα ΑΙ δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω, ούτε αυτά που έχω περάσει»

Είναι ο ντράμερ των Septicflesh και των Nightfall. Έκανε τη μουσική όχημα για τα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοιράστηκε τη σκηνή με θρύλους της μουσικής όπως οι Black Sabbath, οι Iron Maiden οι Kiss και οι Motorhead. Πιστεύει πολύ στη νέα μουσική σκηνή της Ελλάδας και ότι ο άνθρωπος θέλει άνθρωπο και όχι ΑΙ. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Πόσο τελικά έχει ακυρωθεί ο Morrissey;

Μουσική / Morrissey: Η συναυλία ακυρώθηκε, το beef συνεχίζεται

Η πορεία ενός από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της εποχής μας έχει έχει στιγματιστεί από τις πολιτικές του τοποθετήσεις υπέρ ενός ακροδεξιού κόμματος, καθώς και από τις προκλητικές δηλώσεις του για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ισλαμοφοβία και η πολιτική ορθότητα. Το κοινό χωρίζεται στα δύο. Τι πιστεύει η κάθε πλευρά;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT