Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hyatt και του Estrella

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
0

Δεν ξέρω αν είχαν ακριβώς αυτό στο μυαλό τους οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το χθεσινό γαστρονομικό event στο city resort Hyatt Regency Thessaloniki, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια γιορτή ανέλπιστη που ξέφευγε από τους χαρακτηρισμούς που τη διαφήμιζαν («brunch σε τσουκάλια»). Το τετράωρο (και ιδιαιτέρως πλούσιο) γεύμα που διοργάνωσε το Hyatt Regency Thessaloniki σε συνεργασία με το εστιατόριο Estrella είχε τα βασικά συστατικά της αρχέγονης γιορτής: το καλό φαγητό, αποτέλεσμα της σύμπραξης του executive chef του ξενοδοχείου, Απόστολου Αλτάνη, με την ομάδα των νομάδων μαγείρων Nomade et Sauvage και του Estrella, και τη μουσική των Banda Entopica που έδωσε στο event διονυσιακό χαρακτήρα και το μετέτρεψε σε ένα απρόσμενο πανηγύρι. 

Οι Nomade et Sauvage και η μαγειρική τους σε ανοιχτές φωτιές εξελίσσονται σταθερά και αυτήν τη στιγμή αποτελούν μία από τις πιο δυνατές γαστρονομικές προτάσεις στην Ελλάδα. «Η κουζίνα της μνήμης που ποντάρει σε παραδοσιακές γεύσεις και στις διαλεχτές πρώτες ύλες κάθε τόπου» και μαγειρεύεται όπως παλιά, σε γάστρες, τσουκάλια και νταβάδες πάνω σε αυτοσχέδιους φούρνους είναι ένα concept που απογειώνει τη μαγειρική τους.

Το μενού τους είχε ένα κορυφαίο πιάτο, το καπνιστό χοιρινό με σελινόριζα και μήλα, ένα απίθανα μαγειρεμένο χοιρινό που είχε καπνιστεί πάνω στη φωτιά, με μήλα ψητά και πουρέ σελινόριζας, το εξαιρετικό σιτάρι με μοσχαράκι στον νταβά, το μπριάμ με λαχανικά και φρούτα εποχής και λουκάνικα βουβαλίσια και ένα απίθανο αντικριστό αρνί με χόρτα φρικασέ, που ταίριαξε στην «ανοιξιάτικη» ημέρα.

Δεν είναι μόνο το γευστικό αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό, με τα κρέατα και τα λαχανικά να σιγομαγειρεύονται για ώρες, τα καπνίσματα που δίνουν γευστική ένταση και τα καρυκεύματα από βότανα και χόρτα εποχής, είναι και η διαδικασία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου που κάνει το μαγείρεμά τους συναρπαστικό. Γιατί μνήμη δεν είναι μόνο ένα πιάτο από μοσχαράκι με σιτάρι στον νταβά που θα φτάσει μπροστά σου, είναι και ο νταβάς που σιγοβράζει πάνω στο τρίποδο, η κάπνα της φωτιάς, οι μυρωδιές που απλώνονται στον περίγυρο, το σερβίρισμα σε μεταλλικά πιάτα που γίνεται από τον ίδιο τον μάγειρα. Η διαδικασία είναι πολύ σημαντικό μέρος του συνολικού αποτελέσματος και σε αυτό συνεισφέρουν ακόμα και οι παρουσίες τους, γιατί είναι πολύ συμπαθητικοί και επικοινωνιακοί τύποι, κι ας μη λένε πολλά λόγια. 

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου

Το μενού τους είχε ένα κορυφαίο πιάτο, το καπνιστό χοιρινό με σελινόριζα και μήλα, ένα απίθανα μαγειρεμένο χοιρινό που είχε καπνιστεί πάνω στη φωτιά, με μήλα ψητά και πουρέ σελινόριζας, το εξαιρετικό σιτάρι με μοσχαράκι στον νταβά, το μπριάμ με λαχανικά και φρούτα εποχής και λουκάνικα βουβαλίσια και ένα απίθανο αντικριστό αρνί με χόρτα φρικασέ, που ταίριαξε στην «ανοιξιάτικη» ημέρα. Την ποικιλία των πιάτων συμπλήρωναν τα παντζάρια στη θράκα με εσπεριδοειδή και γαλοτύρι, οι λαχανοντολμάδες με μανιτάρια, τα παραπούλια που είχαν ψηθεί στο μαντέμι με λαδολέμονο και ταχίνι και η ρεβιθάδα στη γάστρα με παστουρμά. Τα πιάτα ολόκληρου του μενού ήταν τόσο πολλά που ήταν αδύνατο να τα δοκιμάσεις όλα – μόνο των Nomade et Sauvage ήταν έντεκα, συν επτά από τα κλασικά πιάτα του Estrella, μαζί με ένα σωρό πιάτα από την κουζίνα του Hyatt. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα του Estrella με τη χειροποίητη ζύμη κρουασάν ήταν ένα ιδανικό επιδόρπιο.     

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου

Στην επιτυχία του event συνέβαλαν πολύ ο καιρός και το υπέροχο περιβάλλον του city resort που επέτρεψαν το ανοιχτό μαγείρεμα και το γεύμα στον εξωτερικό χώρο αλλά και στην ορχήστρα να παίξει τα παραδοσιακά κομμάτια της Βόρειας Ελλάδας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. 

Ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση από κάθε άποψη. Το πρώτο event του Hyatt και του Estrella έγινε sold out, έδωσε σε ανθρώπους χαρά και έκανε το επόμενό τους στις 19 Μαρτίου, που θα έχει αγγλικό άρωμα και συνεργασίες, να είναι ήδη περιζήτητο. 

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM