ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Υποσχόταν «θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων- Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για 5 θανάτους

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Υποσχόταν «θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων- Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για 5 θανάτους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας από ψευτογιατρό από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αποτέλεσμα της δράσης του φυσιοθεραπευτή ήταν ο θάνατος πέντε ασθενών.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι αφορούσαν σε περιπτώσεις ασθενών που έπασχαν από από σκλήρυνση κατά πλάκας, τους οποίους είχε πείσει να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πολύμηνες έρευνες που διενήργησε, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, ηλικίας περίπου 50 ετών, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης.

Το όφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται σε 1.000.00 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του ακόμη και σε εκκλησίες, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι παθόντες εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο 24ωρο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM