Πεδίο εντατικής έρευνας και καλλιτεχνικής δράσης της ομάδας Όχι Παίζουμε και του UrbanDig Project, το Δουργούτι (όπως ήταν παλαιότερα η ονομασία της γειτονιάς του Νέου Κόσμου) αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το αντικείμενο μιας αισθητικής, ιστορικής και αισθητηριακής χαρτογράφησης, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός ζωντανού και πλούσιου πολιτισμικού αρχείου. Για τη συγκεκριμένη συναυλία, οι ομάδες που συγκροτήθηκαν και συνεργάστηκαν για τους σκοπούς της χαρτογράφησης επεξεργάζονται εκ νέου το υλικό του αρχείου για να δημιουργήσουν πέντε δραματοποιημένες διαδρομές στο χώρο και στο αρχείο του Δουργουτίου. Αυτές οι διαδρομές είναι τα “libretti” που παραδόθηκαν στους συνθέτες Δημήτρη Ανδρικόπουλο, Παναγιώτη Κόκορα, Γιάννη Κυριακίδη, Εσθήρ Λέμη, Νικόλα Τζώρτζη για τη δημιουργία ισάριθμων μουσικών έργων τα οποία καλείται να ερμηνεύσει το σύνολο σύγχρονης μουσικής ARTéfacts.
 
 Ο Θοδωρής Βαζάκας, μέλος του μουσικού συνόλου, λέει σχετικά: «Η μεταφορά ενός πολύ πλούσιου αρχείου σε μουσική τέχνη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του πρότζεκτ και αφορά κυρίως τους συνθέτες. Για εμάς, τους ARTéfacts, αποτελεί μια εξέλιξη της ιδέας του “Thiva Km102”. Πολυπλοκότερο και πιο απαιτητικό σε όλα τα επίπεδα, μας έχει ήδη προσφέρει την δυνατότητα για νέες, πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τις συνθέσεις, τη συνάντηση με τη δική μας ερμηνευτική πρόκληση.»
 
 Από την Πέμπτη 25 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου, στο φουαγιέ του 5ου ορόφου της Στέγης, η ομάδα Όχι Παίζουμε παρουσιάζει το παραγόμενο υλικό των έξι libretti στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε, ενώ ταυτοχρόνως μέσω της εφαρμογής Clio muse app μπορείτε να πλοηγηθείτε εικονικά στο Δουργούτι του Νέου Κόσμου.
 
 Επίσης, μέχρι το τέλος του 2017, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη Στέγη, και μια νέα χορευτική περφόρμανς στους δρόμους του Νέου Κόσμου, εμπνευσμένη από τη σύμπραξη αυτή, προσφέροντας στη γειτονιά μια νέα επιτόπια καλλιτεχνική εμπειρία.
 Μουσική / 
 ARTéfacts ensemble & UrbanDig Project
 ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
 Κίλι Σφακιανάκη: Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης για περισσότερο από μία ώρα
 Σερβία: Προπονητής κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα - Επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μερικά λεπτά μετά
 Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος
 Βορίζια: Νέες πληροφορίες για τους τρεις που αναζητά η αστυνομία - Πιθανό να παραδοθούν την Τρίτη
 Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν καταγγέλλει τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ «για παρενόχληση και εκφοβισμό»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
σχόλια