Ένταση μεταξύ των ΥΠΕΞ Τουρκίας – Βελγίου για διαδηλώσεις Κούρδων- Ζήτησε μέτρα ο Τσαβούσογλου

Ένταση μεταξύ των ΥΠΕΞ Τουρκίας – Βελγίου για διαδηλώσεις Κούρδων- Ζήτησε μέτρα ο Τσαβούσογλου Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube/Mevlüt Çavuşoğlu
0

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τη  Βελγίδα ομόλογό του, Χάτζα Λαμπίμπ, όσον αφορά στην «τρομοκρατική» - για την Τουρκία - οργάνωση PKK.

Κατά τη διάρκεια των δήλωσεών τους στις κάμερες, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επιχείρησε να ασκήσει κριτική στο Βέλγιο, ζητώντας, μάλιστα, από τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα κατά της «τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας (σ.σ. στις Βρυξέλλες) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν» είπε και συνέχισε: 

«Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βέλγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Αν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η κα Λαμπίμπ απάντησε στις δηλώσεις αυτές, με αυστηρό τόνο, λέγοντας πως οι διαδηλώσεις Κούρδων στη χώρα της έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης. Παράλληλα, ζήτησε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ να το δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

«Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης» είπε, ειδικότερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM