Friday Nights with Yury Revich / International Tour I

Friday Nights with Yury Revich / International Tour I Facebook Twitter
0

Το καινοτόμο εγχείρημα καλλιτεχνικών δρώμενων “Friday Nights with Yury Revich”, με σύνθημα «ακούγοντας την τέχνη και βλέποντας τη μουσική», εγκαινιάζει στην Αθήνα την πρώτη του ευρωπαϊκή περιοδεία.

 

Με τον τίτλο «Ένα» αποδίδεται η σύλληψη που υπηρετεί το πρόγραμμα της παράστασης. Έξι νέοι σολίστ, από ένα ευρύ φάσμα τεχνών και διαφορετικές κουλτούρες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα πολυπολιτισμικό οκταμελές σύνολο και ως «ένα» επιδιώκουν να καταρρίψουν τα παγιωμένα κλασικά σχήματα και τις ιεραρχήσεις, τα στεγανά και τους αποκλεισμούς.

 

Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος θα επιχειρηθεί μια σύζευξη της μπαρόκ παράδοσης με το σύγχρονο ρεπερτόριο, μια συνεργασία της κλασικής μουσικής ερμηνεία με την art performance και το χορό, μια διαλεκτική μεταξύ συνόλου και μονάδας.

 

Γιούρι Ρέβιτς βιολί
Ίβανα Τσάνοβιτς σοπράνο
Έλλη Παπαδιαμάντη μετζοσοπράνο
Μάναχο Σιμοκάβα σύγχρονος χορός
Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη art performance

Ορχήστρα Δωματίου MY SOUNDS
Μουσική διεύθυνση, τσέμπαλο: Όλγα Φιλίπποβα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μία Παπαευθυμίου

Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Σύγχρονης Πολιτιστικής Έκφρασης

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT