Θεσσαλονίκη: Κλείδωνε την 8χρονη κόρη της γυμνή, χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία- 3 χρόνια με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο

Θεσσαλονίκη: Κλείδωνε την 8χρονη κόρη της γυμνή, χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία- 3 χρόνια με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Facebook Twitter
φωτ.: Unsplash
0

Μία 32χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή, επειδή έβαζε τιμωρία την 8χρονη κόρη της, κλειδώνοντάς την σ' ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου την άφηνε γυμνή, χωρίς τροφή και νερό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας.

«Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, η 32χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στην μητέρα της κατηγορούμενης - γιαγιά της παθούσας, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε και η δίωξη για αυτήν έπαυσε οριστικά.

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου μετέτρεψαν την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας την 32χρονη ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου.

Μητέρα συνολικά πέντε παιδιών, η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ανήλικα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου φιλοξενούνται.

Την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στο δωμάτιο όπου ήταν κλειδωμένη η ανήλικη (8 ετών τότε), περιέγραψε στο Δικαστήριο αστυνομικός. 

«Το παιδί ήταν κουλουριασμένο στο πάτωμα, σε ένα διαμέρισμα σκοτεινό και παγωμένο που μύριζε δυσοσμία από ούρα, με τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Είχε να φάει και να πιει μέρες» κατέθεσε, μεταξύ άλλων  ο αστυνομικός.

Με πληροφόιρες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ελλάδα / Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ο Τομ Γκρίνγουντ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έμφραγμα - Διακομίσθηκε στο Γενικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - «Η εικόνα ενός καταρρέοντος ΕΣΥ δεν είναι αλήθεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Το υπουργείο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς με βάση την τσέπη, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε έναν “δισεκατομμυριούχο πολυτραυματία” και κάναμε τα ίδια που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, απαντούν οι εργαζόμενοι
LIFO NEWSROOM