Ρωσία: «Πρώην στρατηγός των ΗΠΑ είναι μέλος της Wagner» λέει ο ιδρυτής της οργάνωσης

Ρωσία: «Πρώην στρατηγός των ΗΠΑ είναι μέλος της Wagner» λέει ο ιδρυτής της οργάνωσης Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι ένας «πρώην στρατηγός» του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από τη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο Πριγκόζιν απάντησε: «Δεν υπάρχουν πολλοί Φινλανδοί στη Wagner, είναι περίπου 20. Για προφανείς λόγους, δεν μπορώ να αποκαλύψω πληροφορίες για αυτούς».

«Έχω πολύ καλή γνώμη για τους Φινλανδούς στο πεδίο της μάχης. Πολεμούν σε ένα βρετανικό τάγμα (μέρος της Wagner) που διοικείται από έναν Αμερικανό, πρώην στρατηγό στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Πριγκόζιν στην απάντησή του προς τη φινλανδική εφημερίδα.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν - ο οποίος απέκτησε το προσωνύμιο «σεφ του Πούτιν» καθώς η εταιρεία κέτερινγκ που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο - φέρεται να έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη σε δημόσιες συμβάσεις που εξασφάλισε. Σε βάρος του έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο ίδιος ίδρυσε τη Wagner το 2014 για να πολεμήσει στην Ουκρανία και παραδέχθηκε την παρουσία της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική.

Επί σειρά ετών υπήρχαν υποψίες ότι η Wagner διαδραμάτιζε ρόλο στην προώθηση των φιλοδοξιών του Κρεμλίνου, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία, όπου μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Wagner άνοιξε το πρώτο επίσημο αρχηγείο της στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM