ΕΕ: Πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου

ΕΕ: Πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα συμβόλαια TTF του επόμενου μήνα, ανακοίνωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Το ανώτατο όριο θα είναι διαθέσιμο για ένα χρόνο από την 1η Ιανουαρίου 2023, όπως δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Προτείνουμε να τεθεί ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου TTF (Title Transfer Facility) για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από ακραίες αυξήσεις τιμών», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να είναι αποτελεσματικός, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, τη λειτουργία των αγορών ενέργειας της ΕΕ και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Σημειώνεται ότι η ιδέα περιορισμού των τιμών διχάζει τις χώρες της ΕΕ εδώ και πολλούς μήνες. 

Αυτή η τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητηθεί από τους υπουργούς Ενέργειας των 27 χωρών-μελών την Πέμπτη.

Με πληροφορίες του Reuters

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM