ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα - «Επιβάλλεται στενή επιτήρηση» λέει η Θεοδωρίδου

Νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα - «Επιβάλλεται στενή επιτήρηση» λέει η Θεοδωρίδου Facebook Twitter
0

Όλες οι νέες υποπαραλλαγές του κορωνοϊού εντοπίζονται πλέον στη χώρα μας, με τελευταία την ΧΒΒ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης από το Έθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ, από τα 338 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου, απομονώθηκε στέλεχος Όμικρον (B.1.1.529).

Από αυτά τα 338 δείγματα, 28 (8,3%) ταυτοποιήθηκαν ως ΒΑ.2, 8 (2,4%) ως ΒΑ.4 και 302 (89,3%) ως ΒΑ.5. Εκ των στελεχών ΒΑ.2, 17 (60,7%) ταυτοποιήθηκαν ως υπο-παραλλαγή BA.2.75 (Κένταυρος) και 8 (28,6%) ως XBB, ενώ εκ των στελεχών ΒΑ.5, 12 (4,0%) ως υπο-παραλλαγή BQ.1 και 1 (0,3%) ως ΒQ.1.1.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία επεσήμανε πως «ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν».

«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι νέες παραλλαγές αποτελούν έναν τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον και γι’ αυτό, ναι μεν επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης αλλά δεν είναι - επί του παρόντος - αιτία για να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας και αντιμετώπισης» εξήγησε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM