O οίκος Christie’s ακύρωσε τη δημοπράτηση sneakers του Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών σχολίων του

O οίκος Christie’s ακύρωσε τη δημοπράτηση sneakers του Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών σχολίων του Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Πριν από μήνες ο οίκος δημοπρασιών Christie’s είχε ανακοινώσει πως βγάζει στο «σφυρί» τα πρωτότυπα Nike Air YEEZY του Κάνιε Γουέστ. 

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ, ο οίκος δημοπρασιών αποφάσισε να ακυρώσει την πώληση των πολυτελών παπουτσιών. 

Πλέον, ο Christie's δεν πουλά, ούτε σχεδιάζει να το κάνει, το προϊόν, το οποίο είχε αποσταλλεί από τη Rares, μια επενδυτική πλατφόρμα που ασχολείται με την κλασματική ιδιοκτησία υποδημάτων υψηλών προδιαγραφών.

Σημειώνεται πως πέρυσι τα παπούτσια δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Sotheby's στην τιμή των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων κι έγιναν το πιο ακριβό ζευγάρι σνίκερς στον κόσμο. 

Τα σπάνια αυτά πρωτότυπα παπούτσια που είχε φορέσει ο Ye, όπως επιθυμεί να αποκαλείται πλέον ο Κάνιε Γουέστ, στα βραβεία Grammy το 2008, εκτιμάτο πως θα ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατ. δολάρια. 
 
Τα αντισημιτικά σχόλια τού Γουέστ τού έχουν κοστίσει τη διακοπή πολλών συνεργασιών. Εταιρείες όπως οι Adidas, Balenciaga, TJ Maxx και Gap, είναι μεταξύ όσων ανακοίνωσαν τη διακοπή των επαγγελματικών σχέσεων με τον ράπερ. 

Με πληροφορίες από Artnet

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM