Σκρέκας: Έρχεται τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην προμήθεια ενέργειας

Υπερκέρδη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία- και θα υπάρξει υπουργική απόφαση- για την φορολόγηση των υπερκερδών του κλάδου της προμήθειας ενέργειας, για το 11μηνο έως τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας. 

«Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Έχει δημιουργηθεί μηχανισμός φορολόγησης των υπερκερδών στην παραγωγή στην παραγωγή της ενέργειας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας. Τώρα, «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια», συμπλήρωσε. 

Μέχρι τώρα «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», είπε ο υπουργός. Αναφέρθηκε σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και (με τα έως τώρα στοιχεία) φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα», δήλωσε. 

«Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM