Αφιέρωμα στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Αφιέρωμα στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Πρεσβεία της Ισπανίας αποτίουν φόρο τιμής στον πατέρα του μυθιστορήματος, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, εορτάζοντας τα 400 χρόνια από τον θάνατό του.

Αυτή η εκδήλωση συνδυάζει την διάλεξη του φιλολόγου Πέδρο Ολάγια για τον μεγάλο συγγραφέα, με τη συναυλία της τσεμπαλίστα Γιούλης Βεντούρα με μουσική της εποχής και την απαγγελία κειμένων του Θερβάντες από την φιλόλογο Μαρία Χοσέ Μαρτίνεθ.
Τραγουδούν η σοπράνο Μαριαλένα Τρικόγλου και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Κανέλλου. Η ζωγράφος Ελένη Παυλοπούλου φιλοτέχνησε τον πίνακα που θα εκτίθεται στην σκηνή.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM