Παρακολουθήσεις: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής

Κτίριο Βουλής Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η επιτροπή αποτελείται από 29 βουλευτές: 15 της ΝΔ, οχτώ του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΠΑΣΟΚ, έναν του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 και έναν ανεξάρτητο. 

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Προβλέπονται τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής κάθε εβδομάδα, με στόχο οι εργασίες της να ολοκληρωθούν περίπου στις 10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα συνταχθεί το πόρισμα και θα ακολουθήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Το επόμενο βήμα θα είναι η κλήση των μαρτύρων και τα έγγραφα που θα ζητηθούν να κατατεθούν. 

Στην επιτροπή αναμένεται να κληθούν τόσο ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όσο και οι πρώην διοικητές Παναγιώτης Κοντολέων, Παναγιώτης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Κουκάκης επίσης θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει να κληθούν ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης και ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM