ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Παρακολουθούνταν μη αρεστοί υπάλληλοι της ΕΥΠ με το Predator;

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Παρακολουθούνταν μη αρεστοί υπάλληλοι της ΕΥΠ με το Predator; Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

«Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;», ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Ένα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων αποκαλύπτει σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της ΕΥΠ που ως αντιφρονούντες μπήκαν στον "πάγο", άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator. Αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή "από μέσα"», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων».

«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας πλάθει μύθους χωρίς στοιχεία και αποδείξεις

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πλάθει μύθους, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Για το γεγονός ότι μέρα παρά μέρα προστίθεται και ένα νέο μέλος των κυβερνήσεών του το οποίο παρακολουθούσε, παραμένει ένοχα άλαλος», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Παράλληλα, στην ανάλυσή του για την ενεργειακή κρίση μπλέκει τα πάντα, αλλά ξεχνά το βασικότερο: τη διεθνή της διάσταση. Είναι ολοφάνερο ότι η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές δυνατότητες του κ. Τσίπρα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM