Πολ Πογκμπά: Δέχομαι απειλές και εκβιασμούς- «Κατήγγειλε» τον αδελφό του και παιδικούς φίλους

Ο Πολ Πογκμπά με ανοιχτά τα χέρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Πολ Πογκμπά δήλωσε πως είναι θύμα αποπειρών εκβιασμού και απειλών από οργανωμένη συμμορία και πως οι ιταλικές και γαλλικές αρχές ερευνούν το θέμα, σε μια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του, Ματίας και φίλοι του. 

Ο μέσος της Γιουβέντους εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, έπειτα από βίντεο που ανάρτησε ο αδελφός του, Ματίας Πογκμπά, στο διαδίκτυο. Μιλώντας γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά, ο Ματίας Πογκμπά προανήγγειλε στα βίντεο «μεγάλες αποκαλύψεις» για τον μικρότερο αδελφό του και την μάνατζερ του, Ραφαέλ Πιμέντα. 

Τα βίντεο «δυστυχώς δεν ήταν έκπληξη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Πολ Πογκμπά, την οποία υπογράφουν οι δικηγόροι του, η μητέρα του, Γέο Μορίμπα και η μάνατζερ του παίκτη. 

«Επιπλέον υπάρχουν απειλές και απόπειρες εκβιασμού, από οργανωμένη συμμορία, εναντίον του Πολ Πογκμπά. Οι άξιες αρχές της Ιταλίας και της Γαλλίας ενημερώθηκαν πριν από ένα μήνα και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. 

Η γαλλική εισαγγελία επιβεβαίωσε στο Reuters ότι διεξάγεται έρευνα. Αυτή ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου «για την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού από οργανωμένη εγκληματική συμμορία». Την έρευνα έχει αναλάβει μονάδα ειδική για το οργανωμένο έγκλημα. 

Στα βίντεο που ανάρτησε, ο Ματίας Πογκμπά- ποδοσφαιριστής και ο ίδιος- ανέφερε πως πιστεύει ότι «όλος ο κόσμος, οι φαν του αδελφού μου και ακόμη περισσότερο η γαλλική εθνική ομάδα, η Γιουβέντους, οι συμπαίκτες του αδελφού μου και οι χορηγοί του αξίζουν να γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα». Συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες πιθανότατα θα είναι «εκρηκτικές», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

«Αναγνώρισε» τον αδελφό του στους υπόπτους 

Ο Πολ Πογκμπά κατήγγειλε στις αρχές ότι τον έχουν απειλήσει «παιδικοί φίλοι και δύο άνδρες με κουκούλες, οπλισμένοι με αυτόματα», σύμφωνα με το France Info. Απαιτούσαν 13 εκατομμύρια ευρώ για «υπηρεσίες που παρασχέθηκαν». 

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής κατήγγειλε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι τον έχουν απειλήσει αρκετές φορές, τόσο στο Μάντσεστερ όσο έπαιζε για τη Γιουνάιτεντ, όσο και στο Τορίνο όπου ζει πλέον καθώς το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους. 

Μάλιστα, ανέφερε ότι αναγνώρισε τον αδελφό του, Ματίας, ανάμεσα στους υπόπτους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι πρόσωπο από το περιβάλλον του έκανε ανάληψη 200.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του. 

Τέλος, ο Πογκμπά φέρεται να είπε πως οι εκβιαστές του ήθελαν να τον δυσφημίσουν, υποστηρίζοντας ότι ζήτησε από κάποιον να κάνει μάγια στον συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, κάτι που αρνείται ο 29χρονος. 

Στις τοποθετήσεις του στα social media, ο Ματίας Πογκμπά απευθύνθηκε και στον Εμπαπέ. «Κιλιάν, καταλαβαίνεις τώρα; Δεν έχω τίποτα εναντίον σου, αυτό που λέω είναι για το δικό σου καλό, όλα είναι αλήθεια και γνωστά», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. 

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM