ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ζημιές, δρόμοι-ποτάμια, εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ζημιές, δρόμοι-ποτάμια και εγκλωβισμένοι οδηγοί Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από την Χαλκιδική μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες την χώρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26 Αυγούστου, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων αποκλεισμοί δρόμων, διακοπές ρεύματος, σοβαρές πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις ακόμα και υδροστρόβιλοι.

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών που θα πλήξει περισσότερο η κακοκαιρία, απευθύνοντας έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων εν όψει σφοδρών καταιγίδων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αττική: Καθίζηση στην Πειραιώς- Εγκλωβίστηκαν οδηγοί ΙΧ σε Διόνυσο και Κερατσίνι

Η καταιγίδα, που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, προξένησε σοβαρά προβλήματα στην οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκε καθίζηση του οδοστρώματος στη διασταύρωση με Μυλλέρου, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου νερού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. 

μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI

H Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου επίσης σημειώθηκε καθίζηση δρόμου. 

μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI

Και η λεωφόρος Σταμάτας – Δροσιάς στον Διόνυσο, από το μεγάλο όγκο νερού που έπεσε, έκλεισε και έγινε απροσπέλαστη εξαιτίας της λάσπης και των πετρών που έφερε η βροχή.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
μυκονος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI

Σοβαρές ζημιές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Σύμφωνα με το GrTimes, προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν επίσης στη Χαλκιδική, συγκεκριμένα στην περιοχή της Τορώνης, ενώ το Thesstoday μετέδωσε πως και στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ζημιές, δρόμοι-ποτάμια και εγκλωβισμένοι οδηγοί Facebook Twitter

Στη Θεσσαλονίκη τα νερά κατέλυσαν τους δρόμους της πόλης, όπου σύμφωνα με πλάνα του ThessToday, στην περιοχή της Θέρμης μετατράπηκαν σε λίμνες μετά το ξέσπασμα ισχυρής καταιγίδας.

Καταιγίδες και στις Κυκλάδες- Προβλήματα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και στις Κυκλάδες, μεταξύ άλλων σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Τήνο.

Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σαντορίνη προκάλεσε κατολισθήσεις και παρασύρσεις ΙΧ από τα ορμητικά νερά, ενώ πολλά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω βλαβών που προκάλεσαν οι κεραυνοί σε υποσταθμούς της ΔΕΗ. 

Καταιγίδες έπληξαν και την Μύκονο, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες στα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια αλλά και ένας υδροστρόβιλος, ο οποίος εμφανίστηκε στην περιοχή του Καλαφάτη.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης την Τήνος, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Πλημμυρικά φαινόμενα έλαβαν χώρα και στην Πάρο, όπου τα σοκάκια ήταν απροσπέλαστα λόγω της μεγάλης νεροποντής.

Λαμία: Ζημιές από δέντρα και πλημμύρες στο οδικό δίκτυο

Στη Λαμία από την έντονη βροχόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι ενώ από την πίεση των υδάτων, άνοιξαν μέχρι και φρεάτια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Lamiareport, οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν να προκαλούν ζημιές σε δέντρα.

Προβλήματα από την νεροποντή και στην Καλαμπάκα

Κεντρικοί δρόμοι της Καλαμπάκας βυθίστηκαν στο νερό λόγω της σφοδρής καταιγίδας, και πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια από τις πρωινές καταιγίδες, ενώ μεγάλες ζημιές καταγράφονται και στα περίχωρα της πόλης.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Κρήτη

Προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και στην Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά έντονες βροχοπτώσεις και αστραπές με αποτέλεσμα οι δρόμοι σε περιοχές του Ηρακλείου να μετατραπούν σε ποτάμια ενώ τα νερά, σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν μέχρι και τα καταστήματα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ζημιές, δρόμοι-ποτάμια και εγκλωβισμένοι οδηγοί Facebook Twitter

Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Εορδαίας

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM