Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι

Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας στο προσκήνιο όλα τα θέματα της τουρκικής ατζέντας από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του skai.gr, Μανώλη Κωστίδη, ο Ακάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global, τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

«Εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε προσθέτοντας πως «αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά, τότε τους λέμε πως δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου. Είναι αδύνατον», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δε λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης, επαναφέροντας για άλλη μια φορά το αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

«Δε λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης και αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης  40.000 τ.χλμ και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί».

«Από τον πλούτο της περιοχής, από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο να επωφεληθούν οι πολίτες μας, οι χώρες μας». «Όμως σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Αυτό να το ξέρουν όλο». «Όταν θα έρθει η ώρα και η σειρά της Αν. Μεσογείου το αρμόδιο υπουργείο μας θα αποφασίσει και θα κάνει εργασίες εκεί. Αυτό το έχουμε δηλώσει», πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πιο αυστηρό και «είπε περισσότερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα λέμε εμείς», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για το θέμα των επαναπροωθήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM