Νέα πλάνα απεικονίζουν κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν

Νέα πλάνα δείχνουν τον κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Ένα νέο βίντεο ενός Youtuber δίνει μια από τις πιο καθαρές όψεις του πλανήτη Άρη, απεικονίζοντας ακόμα και έναν κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του μακρινού πλανήτη.

Ο YouTuber Seán Doran χρησιμοποίησε μια εικόνα που τραβήχτηκε από την κάμερα High Resolution Imaging Experiment (HiRISE) που μεταφέρει το MRO, δορυφόρο της NASA σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη.

Η εικόνα στο δίλεπτο βίντεο «αναμειγνύεται και αναβαθμίζεται» για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό βίντεο, όπως αναφέρει η περιγραφή του.

Ο Doran συνοδεύει το βίντεο με το τραγούδι «Itasca, It's Glowing Red Hot» από το άλμπουμ «Music From Neptune Flux» του Chris Zabriskie.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί την HiRISE, την αποκάλεσε «την πιο ισχυρή κάμερα που στάλθηκε ποτέ σε άλλον πλανήτη».

Στο βίντεο, ανάλυσης 8Κ, διακρίνονται σχηματισμοί πλάτους μόλις 25 εκατοστών ανά εικονοστοιχείο, γεγονός που προσφέρει στην εικόνα πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι για παράδειγμα οι δορυφόροι που χρησιμοποιεί το Google Maps.

Νέα πλάνα δείχνουν τον κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν Facebook Twitter
Φωτ.: Η πρωτότυπη εικόνα από την HiRISE/NASA
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM