Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου- «Σοκαριστικές, ασυγχώρητες οι πράξεις μου στα Όσκαρ»

Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου- «Σοκαριστικές, αδικαιολόγητες οι πράξεις μου στα Όσκαρ» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου και δήλωσε ότι θα αποδεχθεί κάθε συνέπεια της συμπεριφορά τους στην απονομή των Όσκαρ, αναγνωρίζοντας ότι οι πράξεις του ήταν σοκαριστικές και ασυγχώρητες. 

Ήδη η Ακαδημία έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Γουίλ Σμιθ, για το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ, στην σκηνή, την ώρα που παρουσίαζε ένα από τα βραβεία Όσκαρ. Όμως, με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση ο Σμιθ γνωστοποίησε την παραίτησή του. 

«Θα αποδεχθώ πλήρως τις όποιες και όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου. Οι πράξεις μου στην 94η τελετή απονομής των Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και αδικαιολόγητες», ανέφερε στη δήλωσή του. 

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία τους να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Είμαι συντετριμμένος. Θέλω να στραφεί ξανά η προσοχή σε εκείνους που την αξίζουν για τα επιτεύγματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να επανέλθει στην απίστευτη δουλειά που κάνει στην υποστήριξη της δημιουργικότητας και της δεξιοτεχνίας στις ταινίες», επεσήμανε ακόμη ο Γουίλ Σμιθ. 

«Απάντησα στο σημείωμα της Ακαδημίας για την πειθαρχική ακρόαση και θα αποδεχθώ πλήρως όποια και όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου», ανέφερε. «Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να κάνω τη δουλειά, προκειμένου να διασφαλίσω ότι ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψω στη βία να επικρατήσει της λογικής, συμπλήρωσε. 

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, δήλωσε ότι η παραίτηση του Γουίλ Σμιθ έγινε δεκτή. «Θα προχωρήσουμε με τις πειθαρχικές διαδικασίες μας σε βάρος του κ. Σμιθ για παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς της Ακαδημίας, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου μας, στις 18 Απριλίου», συμπλήρωσε. 

Μετά την παραίτησή του, ο Σμιθ δεν θα έχει πρόσβαση σε προβολές και εκδηλώσεις της Ακαδημίας. Επίσης, δεν θα μπορεί να ψηφίσει για τα Όσκαρ, όμως θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ως υποψήφιος ένα από τα βραβεία. 

Λίγες ώρες πριν από την παραίτηση του Γουίλ Σμιθ ο παραγωγός της τελετής απονομής των Όσκαρ, Γουίλ Πάκερ, δήλωσε πως η αστυνομία ήταν έτοιμη να συλλάβει τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό δεν έγινε επειδή ο Κρις Ροκ δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Επίσης, συμπλήρωσε ότι ο Ροκ δεν ήθελε να διώξουν από την τελετή τον Σμιθ, κάτι που συζητούσε στα παρασκήνια η ηγεσία της Ακαδημίας. 

Όμως, άτομο από το περιβάλλον του Ροκ δήλωσε ότι ο κωμικός δεν ρωτήθηκε ποτέ ευθέως αν ήθελε να απομακρυνθεί ο Σμιθ από την τελετή. Αν τον είχαν ρωτήσει, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα απαντούσε, συμπλήρωσε το ίδιο άτομο. Ο κωμικός ρωτήθηκε μόνο αν ήθελε να κάνει μήνυση στον Σμιθ, κάτι στο οποίο απάντησε αρνητικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλούνται οι New York Times.  
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM
«Kush»: Το φθηνό, συνθετικό ναρκωτικό που μετατρέπει τους νέους της Δυτικής Αφρικής σε «ζωντανούς-νεκρούς»

Διεθνή / «Kush»: Το φθηνό, συνθετικό ναρκωτικό που μετατρέπει τους νέους της Δυτικής Αφρικής σε «ζωντανούς-νεκρούς»

Οι νιταζίνες, συνθετικά οπιοειδή που αναπτύχθηκαν αρχικά ως φαρμακευτικά παυσίπονα, είναι έως και 25 φορές ισχυρότερες από τη φαιντανύλη, ήδη ένα από τα πιο θανατηφόρα ναρκωτικά στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM