Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία - «Μικρές εξελίξεις»

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία - «Μικρές εξελίξεις» Facebook Twitter
Φωτ.: Belarus/MFA
0

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι συνομιλίες ανάμεσα στη ρωσική και ουκρανική αποστολή στη Λευκορωσία σε μια ακόμα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας ο οποίος φέρεται να ολοκληρώθηκε με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, με στόχο την εκκένωση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι ένας Ουκρανός διαπραγματευτής επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις.

Οι συνομιλίες «δεν είναι εύκολες. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι θετικό», δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες. «Ελπίζουμε την επόμενη φορά να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα μπροστά».

Η δημιουργία διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις έχει αποδειχθεί δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της.

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Σύντομα ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων

Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία αναμένεται στο «πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», λέει ένας Ρώσος διαπραγματευτής, όπως αναφέρει το Reuters.

Μετά από ατελέσφορες συνομιλίες στη Λευκορωσία σήμερα, ο Ρώσος διαπραγματευτής Λεονίντ Σλούτσκι είπε ότι ένας ακόμη γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αλλά δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.

«Ο επόμενος, τέταρτος, γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία στο πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», είπε ο Σλούτσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση. «Δε θα αναφέρω την ακριβή ημερομηνία. Θα καθοριστεί, ίσως αύριο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM