Γερμανία: Σύγκρουση τρένων στο Μόναχο – Ένας νεκρός και τραυματίες

Γερμανία: Σύγκρουση τρένων στο Μόναχο – Ένας νεκρός και τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον 40 άλλοι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο περιφερειακών τρένων κοντά στο Μόναχο το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Σε μια σύντομη ανάρτηση στο Twitter για το συμβάν, η αστυνομία του Μονάχου ανέφερε ότι τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή του σταθμού Ebenhausen-Schäftlarn, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

«Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο, υπάρχουν τραυματίες και η γραμμή αυτή τη στιγμή είναι εντελώς κλειστή», ανέφερε το tweet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, επρόκειτο για δύο συρμούς της γραμμής S-Bahn, οι οποίοι βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Σύμφωνα με τη βαυαρική ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από DW και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM