Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά Facebook Twitter
0

Η νέα γενιά της εταιρείας Γεωργουλής προσφέρει στους αρχιτέκτονες και στους κατασκευαστές περισσότερα ιταλικά brands, τεχνογνωσία στην υποστήριξη έργων υψηλών απαιτήσεων και κάθε κλίμακας αλλά και κατάρτιση στις βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας. 


Μετά από 48 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας η εταιρεία Γεωργουλής ΑΕΒΕ, με αντικείμενο τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής, μεταβάλλει την εταιρική της κουλτούρα. Υπό τη διοίκηση πλέον του Φοίβου Γεωργουλή, διατηρεί την τεχνογνωσία γύρω από τα υλικά μπάνιου, κουζίνας, δαπέδων και λύσεων θέρμανσης για οικοδομές και δημόσια έργα, ενώ προσθέτει νέα brands και γραμμές στις προτάσεις της, ανταποκρινόμενες στις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού. 

O Φοίβος Γεωργουλής
Ο Φοίβος Γεωργουλής έχει οικολογικό όραμα, κοντά στην πραγματικότητα της αγοράς, η οποία γίνεται όλο και πιο πράσινη.

Με σπουδές μηχανολόγου μηχανικού στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και εξειδίκευση στα ενεργειακά και τις βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας στο Σαουθάμπτον, ο Φοίβος Γεωργουλής πιστεύει στην αξία των φυσικών υλικών, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανολόγους, μηχανικούς, αλλά και εργολάβους και ξενοδόχους που αντιλαμβάνονται τη σημασία της αειφορίας.

Όπως εξηγεί, υλικά όπως τα ασβεστοχρώματα εισαγωγής και το ξύλο –ως δάπεδο, έπιπλο μπάνιου και διακόσμησης– παράγουν τα λιγότερα δυνατά ίχνη άνθρακα, ενώ η αντοχή και η αισθητική τους είναι αδιαμφισβήτητες. Τα περισσότερα brands που εκπροσωπεί στην Ελλάδα έχουν την έδρα τους στην Ιταλία, η οποία πρωτοπορεί στις πράσινες γραμμές παραγωγής από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. «Σήμερα η ελληνική αγορά έχει καλλιεργήσει την οικολογική της συνείδηση και προτιμά τα αντίστοιχα προϊόντα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε στην ανακύκλωση των υλικών, όπως η πορσελάνη και τα κεραμικά», λέει. Για τον ίδιο, η ενασχόληση με τη βιώσιμη ενέργεια ήταν συνειδητή επιλογή, πριν γίνει «τάση», καθώς αναγνώριζε την αξία του σεβασμού του περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά Facebook Twitter
Τα πρότζεκτ που η επιχείρηση έχει αναλάβει ποικίλλουν: από ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Κουκάκι και resorts όπως το Robinson Club στην Κρήτη μέχρι βίλες στη Μύκονο
Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά Facebook Twitter


Ως προς τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία, αυτά κινούνται σε όλες τις κλίμακες. Έτσι στο portfolio της παρουσιάζει ιδιωτικές κατοικίες αλλά και χώρους όπως το κέντρο αισθητικής Flawless, resorts και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το Robinson Club στην Ιεράπετρα και το Epirus Palace στα Ιωάννινα, αλλά και βίλες και μπουτίκ ξενοδοχεία στη Μύκονο και άλλα σημεία της Ελλάδας.


Όπως εξηγεί ο Φοίβος Γεωργουλής, από τον πατέρα του, ιδρυτή της εταιρείας, έμαθε να αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπο και το έργο του ως μοναδικό. Έμαθε να ακούει και να στέκεται δίπλα σε κάθε πελάτη του ως πολύτιμος συνεργάτης στην επιλογή των υλικών, αφιερώνοντας χρόνο, τεχνογνωσία και προσοχή. Η ακαδημαϊκή του κατάρτιση έρχεται να προσθέσει αναβαθμισμένες προτάσεις υλικών που είναι περισσότερο όμορφα. «Κάθε ισορροπημένος άνθρωπος αναζητά την αρμονία. Τα φυσικά υλικά την εξασφαλίζουν», λέει.

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά Facebook Twitter


Το showroom της εταιρείας βρίσκεται στον Άλιμο, ενώ διατηρεί αποθήκες στον Άλιμο και το Κορωπί.

georgoulis-sa.gr

ADM The Green Issue

Μια συνεργασία της Lifo με την Design Ambassador και το Archisearch.gr


 

Good Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM The Green Issue

ADM: TΗΕ GREEN ISSUE

Μια συνεργασία της Lifo με την Design Ambassador αφιερωμένη στις creative ομάδες, τους αρχιτέκτονες και τις επιχειρήσεις που έχουν αντιληφθεί ήδη πως η βιωσιμότητα, η αειφόρος ανάπτυξη και η πράσινη προσέγγιση, δεν είναι απλώς trend αλλά η ανάγκη για μια τεράστια αλλαγή στη φιλοσοφία της ζωής μας, της αγοράς, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Good Living / «Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, μιλά για τη βία των ανηλίκων, τις συνθήκες εκδήλωσής της αλλά και τη σημασία της κατανόησής της, με αφορμή το πρόγραμμα “It’s up to You(th)”.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Good Living / Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Με αφορμή το πρόγραμμα “It’s Up to You(th)", η Ψυχολόγος, MSc, PhD (c) Βικτώρια Κατσιαμάκη εξηγεί τη σημασία του να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των εφήβων και γιατί το να συνειδητοποιείς ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι ήδη ένα σπουδαίο πρώτο βήμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Good Living / Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Με το πρόγραμμα «It’s Up to You(th)» η ΕΠΑΨΥ προσφέρει υποστήριξη σε εφήβους και τις οικογένειές τους ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας και νεανικής παραβατικότητας.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Good Living / Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, με κεντρική θεματική «Η τεχνολογία ως σύμμαχος: Η ψηφιακή ευημερία μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας».
THE LIFO TEAM