Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για 23 αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Σχολική τάξη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ενώπιων του εισαγγελέα Ηρακλείου θα βρεθούν συνολικά 23 αρνητές γονείς μαθητών, οι οποίοι αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα για την πανδημία και δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

Οι γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων αρνούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γι' αυτό τα παιδιά δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Μάλιστα, ορισμένοι κρατούσαν τα παιδιά τους και πέρυσι μακριά από τις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ακόμα και καταδίκη σε ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε αποφασισμένος να «τρέξει» τις διαδικασίες και αναφέρθηκε στους κίνδυνους που διατρέχουν τα παιδιά. Όπως τόνισε, χάνουν μέρος της γνωστικής τους επάρκειας καθώς για να επαναλάβουν μία τάξη του δημοτικού θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του γονέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM