Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε - Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε - Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου Facebook Twitter
0

Μετά την σαρωτική του νίκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής και νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πριν λίγο τις πρώτες δηλώσεις, ενώ συγκεντρωμένα μέλη και φίλοι της παράταξης φώναζαν συνθήματα υπέρ του όπως «Το Πασόκ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό». 

Ευχαριστώντας τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή έκαναν την παράταξή «πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία.»

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης». 

Συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον «αξιοπρεπή αγώνα» που έδωσαν μαζί και τους κάλεσε να υπερασπιστούν «την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννήματα για ενότητα και πολιτική αυτονομία» και πρόσθεσε: «Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη.»

Ακολούθως ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν αλλά και τους χιλιάδες εθελοντές «όλων των γενεών της παράταξης σε όλη την Ελλάδα που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας.»

Σχολιάζοντας το «ρεύμα» που αφουγκράστηκε τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εκλογής του, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως συναντήθηκε με χιλιάδες νέοι ηλικιακά ψηφοφόροι «έρχονται ξανά και είναι δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της  αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Και της προοπτικής όλων των Ελλήνων. Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να είστε καλά και καλό μας αγώνα.»

Τις ευχές στον γιο της, Νίκο Ανδρουλάκη, έστειλε και η μητέρα του, με βίντεο που προβλήθηκε στην ιστοσελίδα cretalive.gr. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που στήριξε τον Νίκο και εύχομαι στο παιδί μου να έχει δύναμη και κουράγιο να πετύχει περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Την ευχή μου να έχει».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM