Αντιδράσεις στην εστίαση για τα νέα μέτρα: «Ξανά σε πολύμηνο άτυπο lockdown»

Αντιδράσεις στην εστίαση για τα νέα μέτρα: «Ξανά σε πολύμηνο άτυπο lockdown» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αντιδράσεις προκαλούν στην εστίαση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σχολιάζει ότι ο κλάδος μπαίνει ξανά σε «πολύμηνο άτυπο lockdown» και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις εστίασης. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι θα απαιτείται PCR ή rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων και στους μικτούς χώρους διασκέδασης. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «H πρόσβαση σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test». 

«Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης καθώς τα νέα μέτρα  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία προβλέπουν rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων της εστίασης δημιουργούν νέα δεδομένα και περιορίζουν σημαντικά, με βάση τη μέχρι σήμερα εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την πελατειακή βάση των επιχειρήσεων του κλάδου», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. 

Έτσι από το μίνι lockdown, η αγορά της εστίασης μπαίνει πλέον στον κύκλο του lockdown, συνεχίζει η ανακοίνωση. «Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», επισημαίνεται ακόμη. 

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί ξανά τις επιχειρήσεις εστίασης, «χωρίς να παίρνει αντισταθμιστικά μέτρα που να καθιστούν βιώσιμο τον κλάδο, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο έχει αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης του κλάδου». 

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων, επισημαίνει η ΠΟΕΣΕ, που καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα.  

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει: 

  • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
  • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας

«Στόχος όλων είναι να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τις λιγότερο δυνατόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά παράλληλα οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, να διασωθούν θέσεις εργασίας στον κλάδο και να μην μετρήσουμε νέα λουκέτα», καταλήγει η ανακοίνωση. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM