«Ρεκόρ» ανακύκλωσης στην Κίμωλο: 51.142 πλαστικές φιάλες σε λιγότερο από ένα μήνα

«Ρεκόρ» ανακύκλωσης στην Κίμωλο: 51.142 πλαστικές φιάλες σε λιγότερο από ένα μήνα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Εντυπωσιακές επιδόσεις στην ανακύκλωση πλαστικών φιαλών κατέγραψε στα τέλη του καλοκαιριού η Κίμωλος

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Whywasteme», 51.142 πλαστικές φιάλες ανακυκλώθηκαν στο νησί από τις 9 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. 

«Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ανακύκλωσης για την μικρή και πανέμορφη Κίμωλο τον φετινό Αύγουστο», επισημαίνει η πρωτοβουλία σε σχετική ανάρτηση. Στην πιλοτική εφαρμογή συμμετείχε σχεδόν όλο το νησί, σημειώνει το «Whywasteme»: 57 επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, το F/B Οσία Μεθοδία, οι βάρκες της Πολυαίγου, οι κάτοικοι και φυσικά οι επισκέπτες.

Ο αριθμός των πλαστικών μπουκαλιών που ανακυκλώθηκαν αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% όλων των πλαστικών συσκευασιών νερού και αναψυκτικών που καταναλώθηκαν στο νησί το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Είναι η πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που σε νησιωτική περιοχή γίνεται εφικτή η συλλογή τόσο μεγάλης ποσότητας πλαστικών φιαλών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των επιχειρήσεων, αναφέρει επίσης το ΑΠΕ. 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διανεμήθηκαν στις επιχειρήσεις εστίασης και σε μονάδες φιλοξενίας ειδικοί οικολογικοί σάκοι για την ξεχωριστή συλλογή άδειων πλαστικών φιαλών νερού και αναψυκτικών. Επίσης, σε σημεία του νησιού με μεγάλη κίνηση τοποθετήθηκαν δέκα κάδοι συλλογής άδειων φιαλών.

Η ποσότητα που συλλέχθηκε έχει ήδη προωθηθεί προς ανακύκλωση στην Αττική. Το «Whywasteme» υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, από την ομώνυμη ελληνική start-up σε συνεννόηση με τον δήμο Κιμώλου. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM