Βουλή: Στις 10:30 η συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης

Βουλή: Στις 10:30 η συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης Facebook Twitter
0

Σε πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση των πυρκαγιών αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα αρχίσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ασκήσει κριτική για τη διαχείριση των πυρκαγιών και τον βαθμό ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού.

Μάλιστα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά είχε ζητήσει διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη διαχείριση των πυρκαγιών και ο πρωθυπουργός προσανατολίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή με θέματα τόσο για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών όσο και τα μέτρα αποκατάστασης.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού, “ Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής”, το οποίο προβλέπει ότι «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της, για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση». ​

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ