ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όγδοη μέρα φωτιάς στην Εύβοια - Δραματικές μάχες με τις φλόγες έξω από χωριά

Όγδοη μέρα φωτιάς στην Εύβοια - Δραματικές μάχες με τις φλόγες έξω από χωριά Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια με τις επίγειες δυνάμεις και τους κατοίκους να δίνουν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αβγαριά και Γαλατσώνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες αναζωπυρώθηκε με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Στο σημείο πυροσβέστες, ξένες αποστολές και εθελοντές, δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη, στο χωριό Καμάρια.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Την ίδια ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές μαζί με τη συμβολή ξένων δυνάμεων επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς από τη Γαλατσώνα όπου βρίσκεται δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο είναι δύσκολο και έκανε έκκληση για εναέρια μέσα. Τόνισε ότι αν ξεφύγει η φωτιά τότε θα έχουμε άσχημες εξελίξεις ενώ σημείωσε ότι τα ελικόπτερα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Το πύρινο μέτωπο στα Ελληνικά περιορίστηκε αλλά οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με πιο κρίσιμες εκείνες σε Γούβες, Γαλατσαδες, Ψαροπούλι και Καστρί.

Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούνται έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση. Σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά» έγραψε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στο facebook.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi
εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM