Όγδοη μέρα φωτιάς στην Εύβοια - Δραματικές μάχες με τις φλόγες έξω από χωριά

Όγδοη μέρα φωτιάς στην Εύβοια - Δραματικές μάχες με τις φλόγες έξω από χωριά Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια με τις επίγειες δυνάμεις και τους κατοίκους να δίνουν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αβγαριά και Γαλατσώνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες αναζωπυρώθηκε με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Στο σημείο πυροσβέστες, ξένες αποστολές και εθελοντές, δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη, στο χωριό Καμάρια.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Την ίδια ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές μαζί με τη συμβολή ξένων δυνάμεων επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς από τη Γαλατσώνα όπου βρίσκεται δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο είναι δύσκολο και έκανε έκκληση για εναέρια μέσα. Τόνισε ότι αν ξεφύγει η φωτιά τότε θα έχουμε άσχημες εξελίξεις ενώ σημείωσε ότι τα ελικόπτερα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Το πύρινο μέτωπο στα Ελληνικά περιορίστηκε αλλά οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με πιο κρίσιμες εκείνες σε Γούβες, Γαλατσαδες, Ψαροπούλι και Καστρί.

Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούνται έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση. Σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά» έγραψε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στο facebook.

εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi
εύβοια Facebook Twitter
Eurokinissi

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM