Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει

Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν σχετικά με τα take away έδωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.

Την ίδια ώρα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού ελέγχου ή πιστοποιητικό νόσησης. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει. Αναγκαίο κρίνεται το έγγραφο.

Ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν. Ισχύουν, δε, κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και η τήρηση αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες. Τέλος δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπείας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του κηδεμόνα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM
Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Σε λίγες ημέρες οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα myinfo.gov.gr και να λάβουν τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη που θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες
LIFO NEWSROOM