Oggi: Ένα νέο gelato spot που φέρνει την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα στο κέντρο της Αθήνας

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter
0

Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε το καλό παγωτό και ψάχνουν να βρουν τη γεύση που θα  τους ενθουσιάσει, τότε θα πρέπει σίγουρα να περάσεις από το Oggi. To νέο gelato spot που μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα ενός ονόματος που κατακτά τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η ιστορία ξεκινά φυσικά στην Ιταλία – πού αλλού θα μπορούσε να γεννηθεί η ιδέα μιας gelateria; Σε ένα από τα ταξίδια τής η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα – που ήδη βρισκόταν στον χώρο του αρτοποιείου – έζησε αυτό που λέμε σωστό timing και συνάντησε τον κατάλληλο άνθρωπο, ακριβώς τη στιγμή που παιδιά της τελείωναν τις δικές τους σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Bologna (ναι υπάρχει!). Ο Carmelo Chiaraminda, που παρά το νέο της ηλικίας του έχει ψάξει την κατηγορία παγωτό όσο λίγοι, πρότεινε τη δημιουργία του Oggi στην Ελλάδα και πρόσφερε την πλούσια εμπειρία του πάνω στο αυθεντικό gelato.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Κι όταν λέμε gelato, εννοούμε αυτό που θα φας στην Ιταλία και δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχεις γευτεί μέχρι σήμερα. Βελούδινη υφή, ανάλαφρη γεύση, φρεσκάδα και υψηλή ποιότητα υλικών είναι τα πρώτα που αντιλαμβάνεσαι δοκιμάζοντας το παγωτό του Oggi. Αλλά ακόμα και πριν δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι είναι διαφορετικό, αφού τα παγωτά δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στο ψυγείο, αλλά προστατεύονται κλειστά στους -12 βαθμούς για να μην αλλοιωθεί σε τίποτα κανένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Εξάλλου, εδώ το χειροποίητο παγωτό δημιουργείται καθημερινά -και εξαντλείται καθημερινά- ώστε κάθε πρωί να προσφέρεται ξανά φρέσκο σε διαφορετικές γεύσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις, το Φυστίκι –έρχεται από το Μπρόντε Ιταλίας, το Φουντούκι –από το Πιεμόντε του Τορίνο αλλά και το Αμύγδαλο που αναδεικνύουν την αυθεντική γεύση των εκλεκτών καρπών. Η Pulcinella με τη φρέσκια ρικότα -καταφθάνει από την Ιταλία κάθε εβδομάδα- το πορτοκάλι και  τα κομμάτια  σοκολάτας είναι μια πρόταση που οπωσδήποτε θα γευτείς. Στα must try, τα σορμπέ  από φρέσκα φρούτα εποχής, αλλά και το σορμπέ Dark Chocolate –χωρίς γάλα - που γεμίζει το στόμα σου με την αληθινή γεύση της σοκολάτας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Μη φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου, το Μπριός –καταφθάνει καθημερινά ολόφρεσκο από το αρτοποιείο της οικογένειας – με παγωτό που θέλεις. Άλλωστε, αυτή είναι μια επιλογή που θα έκανε ένας Ιταλός για πρωινό, αφού στη γειτονική χώρα το παγωτό είναι το πιο ελαφρύ και υγιεινό γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Την ίδια φιλοσοφία θα συναντήσεις και στο Oggi, όπου τίποτα δεν είναι τεχνητό, τίποτα δεν είναι έτοιμο και το παγωτό γίνεται μια ελαφριά super γευστική απόλαυση που σε ενθουσιάζει κάθε φορά. Τα τρία παιδιά της Αθηνάς, ο Νικόλας, ο Χριστόφορος και η Αιμιλία αφοσιώνονται καθημερινά στην παρασκευή αυτού του εξαιρετικού gelato που λατρεύεις να ανακαλύπτεις στις κλειστές θήκες της βιτρίνας. Σαν ένα πολύτιμο μυστικό γεύσης που ήρθε στην Αθήνα για να μας καλωσορίσει στην πιο απολαυστική πλευρά της ιταλικής ζαχαροπλαστικής.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Βουλής 17, Αθήνα, 2103246995, facebook: Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano, Instagram: oggigelato

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ