«Συναγερμός» στην Ισπανία: Επιστολή με σφαίρες στον πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο

«Συναγερμός» στην Ισπανία: Επιστολή με σφαίρες στον πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο Facebook Twitter
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Ισπανία, έπειτα από απειλητικές επιστολές που στόχο έχουν πολιτικούς αξιωματούχους.

Σήμερα εντοπίστηκε ένας φάκελος που περιείχε σφαίρες, με παραλήπτη τον Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ισπανικών ταχυδρομείων και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου «εντόπισαν μία κάρτα που είχε παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Ζαπατέρο και η οποία περιείχε δύο πιθανούς κάλυκες πυροβόλου όπλου», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

«Καταδικάζω απερίφραστα την απειλή προς τον πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο. Αυτές οι σφαίρες στοχοθετούν τη συνύπαρξή μας, στοχεύουν τη δημοκρατία. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο του μίσους, που καταφέρεται απευθείας εναντίον των αξιών μας. Να μην επιτρέψουμε την οργή να εγκατασταθεί στην κοινωνία», έγραψε στο Twitter ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, μετά τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιστατικό.

Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο διετέλεσε πρωθυπουργός της Ισπανίας από το 2004 έως το 2011.

Μία ημέρα νωρίτερα, ήταν η δεξιά πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο αυτή που παρέλαβε μια επιστολή που περιείχε σφαίρες.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Εσωτερικών, ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο επικεφαλής του κόμματος Unidas Podemos («Ενωμένοι Μπορούμε», ριζοσπαστική αριστερά), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς και η επικεφαλής της ισπανικής χωροφυλακής, η Μαρία Γάμεθ, έλαβαν επιστολές με απειλές κατά της ζωής τους και σφαίρες τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιούσε ο ισπανικός στρατός την περίοδο από το 1960 ως το 1980.

Η υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, η Ρέγες Μαρότο, έλαβε εξάλλου φάκελο που περιείχε «ματωμένο μαχαίρι», πάντως, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, αποστολέας αυτής της τελευταίας επιστολής διαπιστώθηκε πως είναι πρόσωπο με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM