ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου

diabhma Facebook Twitter
Το ερευνητικό πλοίο L' ATALANTE - flotteoceanographique.fr/Ifremer/Stéphane Lesbats
0

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L' ATALANTE, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Για το θέμα είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, όταν ανακοινώθηκε ότι γαλλικό πλοίο θα διεξήγαγε έρευνες, εκ μέρους της Ελλάδας σε περιοχή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή να κληθούν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι πρέσβεις Ελλάδας και Γαλλίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX με την οποία αμφισβητεί τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM