Ο Rebuke αντλεί έμπνευση από τις house, techno και rave κυκλοφορίες των ’90s

Rebuke Facebook Twitter
«Rebuke» σημαίνει «ασκώ κριτική, κινούμαι με σκοπό να διορθώσω κάποιο λάθος», και το εμπνεύστηκε όταν, ακούγοντας tech house κυκλοφορίες, ένιωσε ότι του δημιουργούν τεράστια πλήξη.
0



1. Ο Rebuke γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια όμορφη επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας, το Letterkenny. Ο μπαμπάς του ήταν κι αυτός DJ και έπαιζε στα κλαμπ της περιοχής τους.

2. Ξεκίνησε τη δική του καριέρα στο DJing στα 14 του και μέντοράς του ήταν ο παγκοσμίου φήμης, επίσης Ιρλανδός, DJ Fergie.

3. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο σε ηλικία 16 ετών. Γυρνώντας από το σχολείο έμπαινε στο ίντερνετ και ανακάλυπτε συνεχώς βιντεάκια με τον Carl Cox να παίζει τα κομμάτια του σε τεράστια φεστιβάλ και πάρτι!

Ο ήχος του είναι ένα αποτέλεσμα έμπνευσης από τις house, techno και rave κυκλοφορίες της δεκαετίας του ’90 από το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Βρετανία, που έχει φιλτραριστεί από τις σύγχρονες τάσεις.

4. «Rebuke» σημαίνει «ασκώ κριτική, κινούμαι με σκοπό να διορθώσω κάποιο λάθος» και το εμπνεύστηκε όταν, ακούγοντας tech house κυκλοφορίες, ένιωσε ότι του δημιουργούν τεράστια πλήξη. Έτσι, αποφάσισε να το «διορθώσει» όλο αυτό.

Rebūke – Redemption

5. Ο ήχος του είναι ένα αποτέλεσμα έμπνευσης από τις house, techno και rave κυκλοφορίες της δεκαετίας του ’90 από το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Βρετανία, που έχει φιλτραριστεί από τις σύγχρονες τάσεις.

6. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός, σημειώνοντας συγχρόνως μεγάλη επιτυχία, μέσω του κομματιού «Along Came Polly», όταν το έπαιξε για πρώτη φορά ο διάσημος DJ Jamie Jones. Το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα κατέκλυσε το ίντερνετ με άπειρα reposts/shares από τον κόσμο, που λάτρεψε το τραγούδι.

7. Το «Along Came Polly» ακούστηκε παντού και πέρασε ακόμη και στον χώρο του mainstream. Έμεινε για 9 εβδομάδες στο No1 του tech house chart και ήταν το τρίτο σε πωλήσεις το 2019 στο Beatport. 

Rebuke gig Facebook Twitter
Φτιάχνω μουσική για τον κόσμο, όχι για τις δισκογραφικές, τους μάνατζερ, ή τους ατζέντηδες.

8. Ο ίδιος δηλώνει πως κατά τη διαδικασία παραγωγής «πάντα σκέφτομαι τι θα ακούσουν οι ακροατές, θα τους αρέσει αυτό το τραγούδι; Φτιάχνω μουσική για τον κόσμο, όχι για τις δισκογραφικές, τους μάνατζερ ή τους ατζέντηδες. Χωρίς τους fans δεν θα υπήρχε η κοινότητα της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι fans δίνουν λόγο ύπαρξης στους καλλιτέχνες και είναι τα δικά τους αυτιά αυτά που πρέπει να κρατάς σε εγρήγορση».   

9. Έχει συνεργαστεί με τους Fatboy Slim, Eats Everything, Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Method Man και στο fanbase του περιλαμβάνεται μια ευρεία γκάμα DJs, από τον Diplo και τον Fisher μέχρι τη Nicole Moudaber, τον Dubfire και τον Sven Vath.

10. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο του EP στην Drumcode με τον τίτλο «Wasp». Περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια που αποκαλύπτουν προς τα πού θα κινηθεί η μουσική του στο άμεσο μέλλον, αφού, εκτός από τη συνηθισμένη εκρηκτική dancefloor αισθητική του, ο Rebuke άντλησε έμπνευση γι' αυτά από τον χώρο των σάουντρακ, δίνοντάς τους μια αίσθηση cinematic techno.

Rebuke - Wasp

Το «Wasp EP» κυκλοφορεί από την Drumcode και μπορείτε να το ακούσετε εδώ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο «Manos»: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατάφερε να κατακτήσει και την κορυφή του Spotify

Μουσική / Manos: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατακτά και την κορυφή του Spotify

Για εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ο Manos δεν ήταν απλώς ένας YouTuber αλλά ένας ψηφιακός φίλος. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του βίντεο, μιλά για τη σχέση ζωής με το κοινό του, τις δυσκολίες της πρόωρης δημοσιότητας, την προσωπική του επανεκκίνηση και τη θεαματική είσοδό του στη μουσική με τις επιτυχίες «Baby» και «Κενό».
M. HULOT
Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ